Man United wint ook van Aston Villa en meldt zich aan kop

1 januari 2020, 22:57

Na zestien wedstrijden staat Manchester United gedeeld eerste in de Premier League. De club had het vrijdagavond moeilijk met Aston Villa, maar won op eigen veld wel met 2-1 van Aston Villa. United is bezig aan een goede serie en is al tien duels op rij ongeslagen. Daardoor staat het nu naast Liverpool aan kop.

Aston Villa hield maandag nog gelijke tred met Chelsea en is bezig aan een prima seizoen. Het was bovendien al zes wedstrijden op rij zonder nederlaag in de competitie. Met Anwar El Ghazi, die in de vorige drie Premier League-duels scoorde, was er dus hoop op een goed resultaat bij de ploeg uit Birmingham. In de eerste helft kon Aston Villa goed meekomen, tot het op achterstand kwam vijf minuten voor rust. Uit een fijne voorzet van Aaron Wan-Bissaka kon Anthony Martial raak koppen. Hij maakte pas zijn tweede goal van het seizoen, maar wel een belangrijke.

United, waar Donny van de Beek op de bank bleef, trok de goede lijn echter niet door. In de tweede helft kwamen de bezoekers steeds beter in het spel en dat had uiteindelijk tot gevolg dat de gelijkmaker viel. Dat gebeurde na een uur spelen. Uit een voorzet van Jack Grealish was Bertrand Traoré bij de tweede paal doeltreffend. Daarvoor waren El Ghazi en spits Ollie Watkins al gevaarlijk geweest, dus de gelijkmaker kwam zeker niet uit de lucht vallen.

Die goal was een tik voor United, dat echter snel alweer op voorsprong kwam. De bal ging luttele minuten later op de stip na een duel van Paul Pogba. De Fransman voelde licht contact met Douglas Luiz en ging liggen, waarna de strafschop werd verzilverd door Bruno Fernandes. Aston Villa raakte in de slotfase nog wel de lat, maar had ook nog de 3-1 tegen kunnen krijgen. Gescoord werd er niet meer en dus is United nu de gedeelde koploper van de Premier League. Er is vaak kritiek op Ole Gunnar Solskjaer, maar inmiddels heeft hij de boel aardig op de rit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen