Cambuur-duo ontbreekt door coronabesmetting

1 januari 2020, 18:06   Bijgewerkt: 1 januari 2020, 18:22

In de eerste wedstrijd van 2021 moet SC Cambuur het doen zonder twee spelers. De spelers, wiens namen niet naar buiten zijn gebracht, zijn namelijk positief getest op het coronavirus. Trainer Henk de Jong wil zich er niet teveel mee bezig houden.

De spelers ontbreken zodoende zondag als de koploper van de Eerste Divisie tegen FC Eindhoven speelt. "Ja, ook wij ontkomen er niet aan. Twee van onze jongens zijn positief getest op corona en zitten even verplicht thuis", zegt De Jong op de clubwebsite. "Na de feestdagen is iedereen één voor één getest en we zijn in alles heel voorzichtig geweest. Maar het hoort er helaas bij in deze tijd en dat is vooral vervelend voor de jongens die het betreft."

Cambuur staat bovenaan in de Eerste Divisie en trainde op Nieuwjaarsdag richting het duel van zondag. "Met een gemiddeld aantal punten van boven de 2,5 per wedstrijd hebben we in de basis weinig reden tot klagen. Wel zijn we bezig om weer beter en frisser te gaan voetballen. Het ging even om de punten, maar nu willen we daar ook weer stappen in maken", vertelt De Jong. Cambuur is gewaarschuwd, aangezien het vorig seizoen de eerste twee duels na de winterstop verloor.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen