Transferweekje: Oranje is populair, Alaba en nieuwe kans Schöne

2 januari 2020, 12:00

De transfermarkt is weer open. Het is 2021 en de clubs mogen handelen en onderhandelen met spelers met een aflopend contract. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Pellè naar Italië

Graziano Pellè is transfervrij en staat vermoedelijk voor een terugkeer naar zijn thuisland. De inmiddels 35-jarige oud-Feyenoorder heeft na zijn landstitel in China genoeg keuzes om aan de slag te gaan: Internazionale ziet in hem een ideale stand-in van Romelu Lukaku, terwijl Juventus nog een pinchhitter zoekt – al is ook Napoli's Fernando Llorente daarvoor in beeld. Mocht Pellè, die voor Feyenoord onbetaalbaar was, liever meer uitzicht op speeltijd willen, kan hij zelfs nog naar Fiorentina (veertien) en Benevento (tien) volgens La Gazetta dello Sport. Een terugkeer naar zijn thuisland ligt derhalve op de loer voor Pellè.

Oranje-internationals op te pikken

De winter voor een eindtoernooi betekent voor Oranje-internationals meestal een interessante kans: vorig seizoen vertrok Jeroen Zoet bijvoorbeeld bij PSV voor een EK-plek. Kevin Strootman moet volgens Le10Sport zo'n vijf miljoen euro kosten en mag vertrekken bij Olympique Marseille. Verder kondigde Jasper Cillessen al aan niet nog een half jaar op de bank te willen zitten bij Valencia, gaat hij nog een transfer maken? Timothy Fosu-Mensah kan volgens Sky Sports een overgang maken naar Olympique Marseille en Hertha BSC en wat staat er te gebeuren met Wout Weghorst, Hans Hateboer, Justin Kluivert (AS Roma zou hem willen terughalen) en Javairo Dilrosun die het afgelopen half jaar weleens aan transfers werden gelinkt?

PEC Zwolle zoekt aanvallers

Mede door de blessures van heel veel aanvallers in Overijssel – met name Slobodan Tedic valt van de ene kwetsuur in de andere – wil PEC Zwolle nieuwe aanvallers. Er moeten twee voorhoedespelers bijkomen, zo lichtte technisch manager Mike Willems toe. Net als in de zomer was Benson Manuel in beeld als versterking, ditmaal gooit geen blessure, maar een te hoge vraagprijs van Antwerp FC roet in het eten. Ook voormalig FC Twente-speler Aitor Cantalapiedra is in beeld, maar kan niet aan het begin van de transferwindow gepresenteerd worden, zo wist RTV Oost. Zeker is dat er een buitenspeler – nog als vervanger van Vito van Crooy – en spits gehaald moeten worden met beperkt budget.

Mourinho wil wel, maar vraagt niet

De laatste weken is Tottenham Hotspur wat afgehaakt in de titelstrijd, nadat er eerst juist een goede serie werd neergezet. Trainer José Mourinho zou in de transferperiode graag wat vers bloed toevoegen aan de groep, maar rekent nergens op. "Het is een moeilijke tijd", zegt de Portugees tegen Sky Sports. "De club heeft in de zomer zijn best gedaan om een goede groep samen te stellen. Als er nu nog een goede speler bijkomt, dan zal dat me verbazen. Het voelt niet goed om nu om nieuwe spelers te vragen aan de leiding. Naar verluidt zou de coach graag een centrumverdediger en een controlerende middenvelder aan te trekken, maar het is zeer de vraag of dat gaat gebeuren.

Ajax, Feyenoord en Anderlecht azen op Ortiz

Pablo Ortiz weet zich in de belangstelling van Ajax, Feyenoord en Anderlecht. De twintigjarige verdediger uit Colombia van America Cali heeft bij die club grote indruk gemaakt en staat niet alleen bij die clubs op de radar, maar ook op die van Borussia Dortmund en Feyenoord. De belangstelling van Feyenoord schijnt volgens lokale media zelfs zeer concreet te zijn. De jeugdinternational wordt met name geprezen vanwege zijn fysieke kracht en zijn snelheid, wat hem een zeer bruikbare centrumverdediger maken.

Alaba in concrete belangstelling Real Madrid

David Alaba zou dichtbij een overstap zijn naar Real Madrid. De Oostenrijkse verdediger van Bayern München is in de zomer transfervrij en De Koninklijke zou Alaba al een voorstel hebben gedaan. Het Spaanse Marca weet te melden dat Real Madrid Alaba al een voorstel heeft gedaan, met een salaris van zo'n tien miljoen per jaar. Het zou de transfer zo snel mogelijk willen afronden.

Nieuwe kans voor Schöne

Lasse Schöne ligt overhoop met de clubleiding van Genoa en werd niet ingeschreven voor de Serie A. Een vertrek van de voormalige Ajax-middenvelder is bespreekbaar en dus zijn er genoeg clubs die Schöne aan willen vertrekken. La Gazzetto Dello Sport weet te melden dat de Deen in de belangstelling staat van clubs als Parma, Benevento, Cagliari en Monza. Het verhoogt de kans op een binnenlandse transfer van Schöne.

Lees ookFC Transfervrij: Messi

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen