Klopp blij met herstel Van Dijk: "Maar nog een lange weg te gaan"

1 januari 2020, 15:00

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is te spreken over de vorderingen die Virgil van Dijk maakt in zijn herstel van zijn knieblessure. De Duitse manager beseft echter ook maar al te goed dat het nog lang duurt voordat de aanvoerder van het Nederlands elftal weer volledig fit op het veld zal staan.

Dat vertelt Klopp op het clubkanaal van Liverpool. "Zijn herstel verloopt heel goed. Virgil doet het ook erg goed, maar hij heeft nog een lange weg te gaan", wist Klopp, die op de video's zag dat Van Dijk weer een volgende stap heeft gezet in zijn revalidatie. "Ik ben eerlijk gezegd blij als ik dit soort video's zie, omdat het alleen maar laat zien dat hij goede vorderingen maakt. Maar zijn herstel zal nog steeds veel tijd kosten, zo is het nou eenmaal. Ik zou iets anders willen zeggen, maar dit zijn helaas de feiten."

Video: Virgil van Dijk deelt weer mooie beelden van zijn herstel

Tijdens de stadsderby tegen Everton werd hij getorpedeerd door Everton-keeper Jordan Pickford, met forse schade aan zijn kniebanden tot gevolg. In november werd Van Dijk geopereerd aan zijn knie. De verwachting is dat de Oranje-captain in elk geval het restant van het clubseizoen en mogelijk ook het EK mist, al is deelname aan dat eindtoernooi nog niet helemaal uitgesloten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen