Eintracht-trainer Hütter baalt flink van vertrek Dost

1 januari 2020, 12:02

Eintracht Frankfurt-coach Adi Hütter is allesbehalve blij met het vertrek van Bas Dost (31). De oefenmeester baalt dat de clubleiding de Nederlander heeft laten gaan, vooral omdat die een belangrijk onderdeel was van het aanvalsspel dit seizoen. Eerder al liet de clubleiding in een officieel perscommuniqué weten dat het bod simpelweg te goed was om af te wijzen.

"Dit was een kerstverrassing, maar niet bepaald een leuke", glimlachte Hütter als een boer met kiespijn tijdens de persconferentie. "Dit is voor ons sportief gezien een fors verlies. Ik wil er nu graag een aanvaller bij, anders nemen we wel een heel groot risicio." De oefenmeester hoopt een 'type Dost' te vinden, die de voorhoede van Eintracht Frankfurt weer kan voorzien van het nodige fysiek én snelheid voorin.

Lees ook: Eintracht Frankfurt legt uit waarom het Dost laat vertrekken

Met André Silva, Ragnar Ache en Jabez Makanda heeft de club nog wat andere aanvallers onder contract staan, maar eerstgenoemde vormde met Dost het vaste aanvalsduo in de eerste seizoenshelft. Joshua Zirkzee (Bayern München) wordt gelinkt aan een dienstverband bij die Adlerträger: hij moet eerst worden gehuurd, mogelijk met een optie tot koop.

Bod simpel hoog op Dost

Eerder al liet directeur Fredi Bobic weten waarom Eintracht Frankfurt inging op het bod op Dost. "Voor ons is het een lucratieve deal. Het is op dit moment het belangrijkst om economisch te handelen en aan het belang van Eintracht Frankfurt te denken. We doen dit door wens van de speler te verwezenlijken", zei Bobic over de deal, die eind december officieel rondgemaakt werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen