Vier Nederlanders bij beste honderd van 2020 door Marca

1 januari 2020, 11:35

Virgil van Dijk is door Marca gekozen tot de beste Nederlander van 2020. De geblesseerde centrale verdediger van Liverpool is door de gerenommeerde Spaanse krant op de vijftiende plaats gezet van de beste honderd spelers van 2020. Landgenoten Frenkie de Jong (46ste), Georginio Wijnaldum (49ste) en Memphis Depay (60ste) behoren ook tot de eervolle lijst.

Lionel Messi staat slechts op de tiende plaats en behoort net als Cristiano Ronaldo (vijfde) derhalve niet bij de top-drie. Die wordt gevormd door Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Joshua Kimmich (Bayern München) en winnaar Robert Lewandowski (Bayern München). Verder gloreren Sergio Ramos (vierde), Neymar (zesde), Karim Benzema (zevende), Manuel Neuer (achtste) en Erling Haaland (negende) in de top-tien.

Marca looft De Jong om de veelzijdigheid bij FC Barcelona, terwijl Memphis de meester van de Panenka wordt genoemd. Tegen Juventus in de Champions League had de aanvaller van Oranje een geweldige strafschop in huis en recent tegen OGC Nice herhaalde hij dat kunstje. Van Dijk wordt door de krant omschreven als 'de muur'. Wijnaldum wordt omschreven als een speler 'die nooit opvalt', maar wel cruciaal is voor Liverpool.

Bekijk hier de volledige lijst

Uit de Eredivisie zijn er geen spelers opgenomen, wel staat Ajax-target Brenner op de 91ste plek. Kevin De Bruyne (dertiende) is de hoogst opgenomen Belgische voetballer. Met Thibaut Courtois (29), Romelu Lukaku (31), Thorgan Hazard (71) en Dries Mertens (80) staat er één Belg meer in dan Nederlanders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen