Hamdi: "Hadden niet verwacht dat Immers zou vertrekken"

31 december 2020, 18:54

Mohammed Hamdi heeft spijt van de manier waarop enkele 'grootheden' vertrokken zijn bij ADO Den Haag afgelopen zomer. De algemeen directeur liet onder anderen Tom Beugelsdijk en Lex Immers gaan, maar tot het gewenste sportieve resultaat leidde dat nog niet direct. "Er is een aantal spelers weggegaan, waarvan je uiteindelijk niet wilde dat ze zouden gaan. Op wie ik doel? We hadden niet verwacht dat Lex Immers zou vertrekken."

Dat vertelt Hamdi tegenover Omroep West over de onrustige transferzomer van 2020, waarin ook Aaron Meijers en Erik Falkenburg nog vertrokken. "Daar had ik voor kunnen gaan liggen, maar je hebt dan ook te maken met andere factoren", aldus Hamdi over Immers. "Uiteindelijk heeft Lex de club financieel ook geholpen. Ik denk wel dat, als deze situatie zich nu had voorgedaan, ik wellicht anders had gehandeld", erkent Hamdi. Immers verkaste uiteindelijk naar NAC Breda, waar hij momenteel onder contract staat. 

Met Daryl Janmaat en Marko Vejinovic haalt de club nu juist ervaren spelers terug om het vege lijf te redden in de Eredivisie, terwijl die in de zomer nog allemaal vertrokken. "Wij komen er nu in de winterstop achter dat de balans in het elftal niet stabiel genoeg is. Daarom schakelen we bij en proberen we ervaren jongens te halen", aldus Hamdi. "Je calculeert in de zomer niet in dat Peet Bijenen Shaquille Pinas langdurig wegvallen. Dat geldt ook voor het langere herstel van Ricardo Kishna. Je moet eerlijk zijn: als die jongens er niet zijn, dan zie je dat direct terug. Dan is het te broos."

Lees ookADO pakt door: ook Vejinovic tekent voor 2

En dus zit ADO Den Haag nog altijd in degradatienood, wat voor de club problematisch zal zijn. "Degraderen is wel degelijk een ramp", stelt Hamdi. "Ik heb genoeg slapeloze nachten gehad. Uiteindelijk heb je ook de verantwoordelijkheid over het personeel, dat hier hun inkomsten vergaard en hun gezinnen moeten onderhouden." Over zijn eigen positie na alle slechte resultaten is hij ook duidelijk: "Ik heb weleens overwogen om te stoppen, maar mijn vrouw hield dat tegen. Ze zei: 'Ga je dan nu weglopen?", aldus Hamdi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen