Boete en schorsing voor Cavani wegens tweet

31 december 2020, 16:54

Manchester United kan de komende drie duels geen beroep doen op Edinson Cavani. De Uruguayaanse spits is voor drie wedstrijden geschorst vanwege een veelbesproken tweet in november. De aanvaller moet tevens een flinke boete betalen aan de Engelse voetbalbond.

Dat heeft de FA bekendgemaakt. Cavani plaatste na de gewonnen wedstrijd tegen Southampton een foto op sociale media, waarop hij reageerde met de woorden 'gracias negrito'. De FA beoordeelde dat als een racistische opmerking en besloot een fikse straf uit te delen. Daardoor kan United tegen Aston Villa, Manchester City en Watford niet beschikken over de aanvaller. Tevens moet de aanvaller een boete van ongeveer 150.000 euro betalen.

"Cavani was zich er niet van bewust dat zijn woorden verkeerd zouden kunnen worden begrepen", reageerde zijn werkgever op de opgelegde straf. "Hij heeft zich al verontschuldigd voor de post en aan iedereen die zich beledigd voelde. "Ondanks zijn oprechte geloof dat hij simpelweg een goede vriend op een liefdevolle manier bedankt wilde zeggen, gaat hij niet in beroep tegen de straf. Zo toont hij respect voor en solidariteit met de FA en zijn gevecht tegen racisme."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen