Moniz blikt terug op ontslag: "Raakte me enorm"

31 december 2020, 14:19

Voor Ricardo Moniz was 2020 een vreemd jaar. In januari werd hij ontslagen bij Excelsior en sindsdien zit de oefenmeester thuis. Nog nooit was hij zo lang werkloos. Moniz zag er voordelen van in, maar hoopt komend jaar tóch weer een nieuwe baan aangeboden te krijgen.

Moniz beleefde een zware periode. "Het ontslag raakte me enorm, omdat ik er 120 procent heb ingestopt en ik het graag in Nederland wilde laten zien", blikt Moniz in het Algemeen Dagblad terug op het fatale gesprek dat hij op 28 januari voerde met de clubleiding. "Ik ben in die periode altijd mezelf geweest en heb nooit iets aangepast in mijn filosofie." Excelsior presteerde uiterst wisselvallig en besloot de trainer op straat te zetten.

Sindsdien zit Moniz voornamelijk thuis, ook zeker vanwege het coronavirus. "2020? Dat is als een horrorfilm. Hoe veel mensen er wel niet ziek zijn geweest of corona hebben gehad..." Toch deed de voetbalbreak hem ergens ook goed. "Misschien was dit ook wel een jaar waarin ik voor het eerst tot rust kwam. Ik heb sinds 1996 veertien landen afgereisd. Ik heb nu de tijd gehad om daarbij stil te staan." Toch hoopt hij in 2021 op een nieuwe klus. "Ik wil iets creëren dat er nog niet is. Ik wil iets doen wat niemand verwacht en daar ben ik klaar voor. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan was pas een warming-up."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen