Ihattaren na moeilijk jaar: "Ik ben jong en mag ook fouten maken"

31 december 2020, 09:19   Bijgewerkt: 31 december 2020, 09:36

Mohamed Ihattaren verloor vorig jaar zijn vader, waarna de middenvelder een moeilijke fase doormaakte. De pas 18-jarige Ihattaren kwam onder een vergrootglas te liggen na een valse start van het seizoen, maar knokte zich in de laatste weken van 2020 terug. Volgens hemzelf is de zwarte periode afgesloten, al vindt hij het jammer dat hij die in eerste instantie heeft meegenomen naar het voetbal.

Ihattaren werd een aantal maanden geleden fors bekritiseerd omdat hij volgens velen 'te dik' zou zijn. Het kwam zijn spel niet ten goede, waarna Ihattaren enkele wedstrijden op de reservebank zat en tegen PAOK Saloniki en Sparta Rotterdam zelfs geen onderdeel van de selectie was. Met hulp van een personal trainer knokte Ihattaren zich echter sterk terug en liet dat ook niet onbesproken in interviews die hij gaf. Hij liet echter ook zijn voeten spreken, met prachtige goals tegen FC Utrecht en RKC Waalwijk als bewijs. "Ik heb veel meegemaakt en veel flashbacks gehad", vertelt Ihattaren tegen Voetbal International. "Ik zat even in een zwarte periode, nu ben ik erdoor."

Het talent zegt veel te hebben gehad aan de hulp van zijn familie, waar hij eerder ook al de rol van trainer Roger Schmidt loofde. Volgens Ihattaren hield hij hem op het rechte pad en komt 'de oude Mo' weer terug. "Ik heb vijf broers die me enorm hebben geholpen. Mijn moeder natuurlijk ook. Zij hebben er af en toe ook heel veel moeite mee, maar tonen dat niet. Ik schaam me er niet voor. Het blijft een groot gemis. Het enige dat ik jammer vind, is dat ik het heb meegenomen in het voetbal. Dat had ik beter kunnen doen. Maar ik ben jong, ik mag fouten maken. Dag mag iedereen, we zijn allemaal mensen. Af en toe moet je een keer op je bek gaan. Al voelde dit niet helemaal zo. Maar het is gebeurd", aldus Ihattaren.

"Ik ben God heel erg dankbaar en ik ben blij dat het nu is gebeurd en niet op mijn 24ste", vervolgt Ihattaren. "Dat ik op tijd wakker ben geworden, dat ik nog een moeder heb en mijn broers die me kunnen helpen. We zijn mentaal sterk. En de trainer natuurlijk, de gehele staf. De tijd en de hulp die zij me hebben gegeven, en die ik nog steeds krijg, dat zal ik niet vergeten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen