Almere City FC op promotieplek: "Had ik je voor gek verklaard"

30 december 2020, 23:42

Almere City FC moet dit seizoen volgens het vijfjarenplan promoveren naar de Eredivisie, maar de huidige tweede plaats en voorsprong van vijf punten op De Graafschap had ook trainer Ole Tobiasen niet verwacht. "Als je mij dit aan het begin van het seizoen had gezegd, had ik je voor gek verklaard."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Door de goede prestaties staat Almere City halverwege vijf punten los van De Superboeren, die samen met koploper SC Cambuur de absolute favoriet waren voor promotie naar de Eredivisie. Toch is de oefenmeester met promotie nog niet bezig. "We zijn nog niet eens halverwege. En er komt straks van buitenaf steeds meer druk op te staan", weet Tobiasen. "Onze kracht is dat we met beide benen op de grond staan en niet verder vooruit kijken dan de eerstkomende wedstrijd."

Het succes heeft volgens Tobiasen ook te maken met de brede selectie én staf. "We hebben nu een eigen kok, een videoanalist, twee performancetrainers en een vaste keeperstrainer. Ik kan daardoor nu zelf soms wat meer als manager spelen, erboven staan en dingen aan anderen over laten", aldus de Deen, die merkt dat er steeds meer waardering komt voor de club in Flevoland.

"Almere werd toen nog gezien als het lelijke eendje van het betaald voetbal. De ploeg trok weinig bekijks, het kunstgras was verschrikkelijk", vertelt hij over zijn tijd als voetballer bij zijn club. "Dat beeld van toen begint te veranderen. In het verleden zagen we dat het lastig was om spelers te overtuigen bij ons te komen voetballen. Ze kozen vaker voor clubs met historie en een hele grote achterban, zoals NAC Breda of De Graafschap. Gelukkig kunnen we nu laten zien dat we er echt toe doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen