Sterke reeks Real Madrid ten einde: remise bij Elche

30 december 2020, 23:24

Real Madrid heeft voor het eerst sinds weken weer eens averij opgelopen. De ploeg van trainer Zinedine Zidane was bezig aan een uitstekende reeks en leek die op bezoek bij Elche door te zetten na een prima eerste helft, maar waar het zelf een strafschop ingetrokken zag worden, werd de thuisploeg door een pingel juist in de wedstrijd geholpen. In de absolute slotfase mocht De Koninklijke niet eens klagen met een punt: 1-1

Met een reeks zes officiële overwinningen waarin de volgende ronde van de Champions League werd gehaald en in La Liga onder meer Atlético Madrid (2-0), Sevilla (2-0) en Athletic Bilbao (3-1) werden verslagen en het bovendien maar één tegengoal hoefde te incasseren, verkeerde Real Madrid tegen het einde van het kalenderjaar in geweldige vorm en had het zich weer volop in de titelstrijd in Spanje gemend.

Die werd onberispelijk raak geschoten door Fidal Chaves (1-1), waarna de thuisploeg gevaarlijker werd en zowaar nog een keer de paal raakten. Aan de andere kant waren verdedigers Dani Carvajal en van dichtbij Sergio Ramos ook heel dicht bij de winnende goal, maar Man-of-the-Match Edgar Badia hield zijn doel keer op keer schoon - ook het inbrengen van de weer fitte Eden Hazard ten spijt. Karim Benzema was nog wel heel dichtbij de winnende goal, maar kon de bal achter hem net niet verlengen. Op het fluitsignaal pakte Thibaut Courtois nog een bal fraai uit de kruising, waardoor Zidane en consorten ook nog enigszins opgelucht konden halen. 

Zodoende komt de fraaie reeks van Real Madrid, waarin een absolute crisis werd afgewend en het zichzelf op alle fronten terug in de competities voetbalde, ten einde. Atletico Madrid loopt bovendien opnieuw uit op de stadgenoot, dat net als FC Barcelona eerder dit weekend dus gelijkspeelde. Als ook nummer drie Real Sociedad op nieuwjaarsdag voor de zevende (!) keer op rij punten zou verspelen, dan start Atléti 2021 helemaal knallend, omdat het zelf wel afrekende met Getafe (1-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen