'PSV haalt scout Lipponen (56) weg bij Feyenoord'

30 december 2020, 17:51

PSV gaat Feyenoord beroven van scout Mika Lipponen (56). De voormalig Finse voetballer maakt de overstap naar PSV, nadat hij de ruim laatste twintig jaar in dienst van de Rotterdammers. Steven Aptroot en de Deen Bjarne Hansen – die recent door Frank Arnesen werd binnengehaald – zijn de twee overgebleven scouts in De Kuip. 

Dat schrijven het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Het vertrek van Lipponen staat niet op zichzelf, want afgelopen zomer nam Feyenoord ook al afscheid van Michel Beukers, die eveneens al ruim twintig jaar in dienst van de club was en gezien werd als een van de hoofdscouts. Frank Arnesen is op de achtergrond hard bezig om het scoutingsapparaat door te lichten: mogelijk maakt deze move ook onderdeel uit van de renovatie in De Kuip.

Lees ook'Reorganisatie zet verhoudingen bij Feyenoord verder op scherp'

Lipponnen was als voetballer in Nederland acties bij onder anderen FC Twente en FC Emmen. Daarnaast voetbalde hij voor FC Aarau, TPS Turku en Real Mallorca en speelde hij 46 interlands voor de nationale ploeg van Finland. Als scout haalde hij in de 22 jaar die hij bij Feyenoord werkte diverse spelers binnen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen