Premier League: voetbal gaat door, maar geen fans meer

30 december 2020, 17:23

De Premier League wordt geteisterd door het coronavirus momenteel. Nadat er eerder een streep ging door Manchester City – Everton en vandaag (woensdag) ook door Tottenham – Fulham, zijn er bij The Citizens echter geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Zodoende mag de ploeg van Pep Guardiola de groepstraining zelfs alweer gaan hervatten. Verder heeft de competitie aangekondigd dat er geen extra coronastop komt. Wel moet er verder gespeeld worden zonder fans.

'Met een laag aantal positieve tests bij de overgrote meerderheid van de clubs, blijft de Premier League volledig vertrouwen houden in zijn coronaprotocollen en denkt het dat de clubs goed in staat zijn om de wedstrijden volgens schema te blijven spelen', schrijft de competitie in een statement over de afgelastingen van eerder deze speelronde. Bij zowel Fulham als Manchester City bleek een grote uitbraak te zijn geweest en werd er ee wedstrijd gecanceld.

Voor sommige managers was het aanleiding om te pleiten voor een (korte) coronastop, vooral omdat ook de veel besmettelijkere Britse variant van het coronavirus zou zijn opgedoken bij sommige clubs. Onder anderen Sam Allardyce pleitte voor een tijdelijke stop, om en verdere uitbraak te voorkomen. Volgens The Telegraph is daar zelfs op bestuursniveau over gesproken, maar krijgt dat dus geen vervolg.

Lees ook: hoogst aantal coronabesmettingen in Premier League dit seizoen

Geen fans meer bij Premier League

Verder zijn de toenemende besmettingscijfers in Engeland reden geweest voor alle regio's om het veiligheidsniveau op te schalen. Dat betekent dat ook de stadions waar nog fans welkom waren, geen supporters meer op de tribunes mogen zitten. Alleen als bepaalde regio's in de lagere veiligheidsniveaus zouden zitten, dan mochten er beperkte hoeveelheid supporters langs de lijn zitten. Tot dusver waren er bij Liverpool en Everton onder anderen nog fans welkom, maar dat is niet langer aan de orde. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen