Stegeman weg bij PEC: "Moeten het sentiment niet negeren"

30 december 2020, 14:21   Bijgewerkt: 30 december 2020, 14:48

John Stegeman en PEC Zwolle gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Beide partijen zijn deze week met elkaar om de tafel gegaan en zijn tot de conclusie gekomen dat een vertrek het beste is. De oefenmeester staat sinds medio 2019 onder contract in Zwolle en lag de laatste maanden geregeld onder vuur.

Dat meldt De Stentor. De 44-jarige oefenmeester verruilde in de zomer van 2019 Go Ahead Eagles voor PEC Zwolle en bezette de vijftiende plaats toen zijn eerste seizoen aan het roer werd beëindigd vanwege het coronavirus. Dit seizoen staat PEC elfde, maar kan Stegeman op veel kritiek rekenen van de supporters. Het contract van de trainer loopt tot komende zomer.

Technisch manager Mike Willems heeft niets aan te merken op de prestaties van Stegeman. "Wat we wel merken is dat het bij de minste of geringste tegenslag altijd direct over John gaat. Over het feit dat hij van Go Ahead Eagles kwam, over het auto-ongeluk, over dat hij onderuit gezakt langs het veld zit", aldus Willems tegen Voetbal International. "Wij staan daar in principe ook gewoon boven, maar je moet dat sentiment ook niet helemaal negeren. Het kan na twee jaar ook eens tijd zijn voor iets anders. Daar had John begrip voor."

Stegeman, die in het verleden succesvol werkte bij Heracles, kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat hij betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. De trainer bleek bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd voordat hij achter het stuur kroop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen