De tien meest gelezen artikelen op FCUpdate.nl van 2020

30 december 2020, 20:58

Uiteraard was 2020 een zeer vreemd jaar. Het moest een prachtige voetbalzomer worden met het EK met Ronald Koeman voor de groep bij Oranje, maar het liep allemaal anders. Het coronavirus gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat er tijdenlang alleen maar over virus in plaats van de bal werd gesproken. Uiteraard gebeurde er verder gelukkig nog genoeg op voetbalgebied. Op de voorlaatste dag van dit jaar blikt FCUpdate.nl terug door de tien meest gelezen artikelen van het jaar op een rijtje te zetten.

10. 'Begeerde Suárez voelt niets voor terugkeer naar Ajax'

9. Kieft lacht om Lodeweges: 'Heeft leven lang geen club getraind'

Tegen Polen zat Dwight Lodeweges begin september voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij het Nederlands elftal. Dat verliep prima, aangezien Oranje in eigen land met 1-0 won in de Nations League-ontmoeting. Hij was de interim-opvolger van Ronald Koeman. Kritiek en vraagtekens waren er ook rondom de geboren Canadees, onder meer Wim Kieft schreef in zijn column de coach een lichtgewicht te vinden.

8. BREAKING: ADO Den Haag en RKC blijven in Eredivisie

7. Coronavirus treft trainersstaf Ajax: trio moet verplicht thuisblijven

In maart regende het berichten over het coronavirus. Ajax werd vrij snel opgeschrikt door coronagevallen, aangezien begin maart bekend werd dat assistent-trainer Christian Poulsen, inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een fysiotherapeut van de clubarts te horen gekregen dat zij een week binnen moesten blijven vanwege een preventieve maatregel.

6. Genee eerlijk: "Snap dat mensen mij een Judas vinden"

Johan Derksen Wilfred Genee Veronica Inside

Johan Derksen Wilfred Genee Veronica Inside

5. Spakenburg-speler woest na reserverol in ArenA: "Tas ingeleverd"

In de beker nam SV Spakenburg het in januari op tegen Ajax. De Spakenburgers verloren uiteraard kansloos met 7-0, maar een mooie ervaring was het wel voor de amateurs. Argjend Selimi, een aanvaller van de club, kreeg geen speelminuten en was woest. "Ik heb m'n tas ingeleverd'', zei hij. "Als je altijd alles hebt gegeven voor de club en er wordt je in de ArenA nog niet eens een invalbeurt gegund… Dan voel je je alsof je in je rug bent gestoken en kun je er beter mee kappen.''

4. Van der Gijp: "Wat ons betreft was het de laatste uitzending"

Van der Gijp

Van der Gijp

3. F-Side maakt Sneijder met de grond gelijk: 'Persona non grata'

Nog een bericht over een conflict in de top van deze lijst. Wesley Sneijder zette kwaad bloed bij Ajax-fans door steeds meer richting FC Utrecht, de club van zijn geboortestad, toe te trekken. Dat nam de F-Side hem niet in dank af. De supportersvereniging veegt in een statement de vloer aan met de recordinternational. Hij werd 'persona non grata' in het Amsterdamse.

2. 'Koeman verwijst viertal naar uitgang Camp Nou'

1. 'Koeman drukte Wijnaldum op hart niet te verlengen'

Het best gelezen bericht van 2020 was het bericht dat Ronald Koeman landgenoot Georginio Wijnaldum graag naar FC Barcelona wilde halen. Buitenlandse media speculeerden er al over en volgens het Algemeen Dagblad zit er ook een kern van waarheid in. Vooralsnog heeft de 29-jarige Wijnaldum zijn eenjarige contract bij Liverpool nog altijd niet verlengd en dat maakt hem haalbaar voor Barcelona, was het bericht eind augustus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen