De Vrij trots: "We zijn heel compact geworden als team"

30 december 2020, 10:53   Bijgewerkt: 30 december 2020, 11:06

Stefan de Vrij draait opnieuw een sterk seizoen met Inter en is met stadsgenoot AC Milan in een felle titelstrijd verwikkeld. De achterstand op de aartsrivaal bedraagt slechts een punt, momenteel nog in het voordeel van AC Milan. Volgens de Oranje-international is de kans echter groot dat Inter dat richting het einde van het seizoen omdraait.

De Vrij is te spreken over de vooruitgang die zijn ploeg boekte. "We zijn compact geworden als team, dat maakt het verdedigen voor het hele team makkelijker. We zijn een gesloten achterhoede. Daarnaast voelen we ons ook goed buiten de lijnen. Dat helpt, natuurlijk", zegt hij tegen La Gazzetta Dello Sport. Kan hij daarmee zijn titeldroom inlossen? "Het heeft voorlopig nog niet zo veel zin om vooruit te kijken", aldus De Vrij. "Maar we staan er goed voor en willen dit volhouden tot het einde."

In Italië heeft hij een nieuwe bijnaam gekregen. De laatste tijd noemen media en supporters hem Il Muro, wat staat voor De Muur. Hij moet er om lachen. "Ja, ik vind het een leuke naam. In Nederland heb ik nooit een bijnaam gekregen, haha." De Vrij speelde afgelopen weekend zijn honderdste duel als speler van Inter en geldt als onmisbare basiskracht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen