Miedema wil nog jaren door: "Het liefst stoppen op hoogtepunt"

30 december 2020, 09:39

Vivianne Miedema heeft een ijzersterk jaar achter de rug in het Nederlands elftal én bij Arsenal. De topspits moest een flinke tik verwerken toen ze hoorde dat de Olympische Spelen niet doorgingen, maar ging onverschrokken door met het maken van doelpunten. Miedema behoort nu al tot de allerbeste spitsen die ooit in de Engelse vrouwencompetitie hebben gespeeld.

Bij Arsenal groeide ze uit tot all-time topscorer van de Engelse competitie. Dat is ze ook al bij het Nederlands elftal. Nee, scoren gaat Miedema duidelijk niet moeilijk af. Ze is dan ook van plan daar nog wel even mee door te gaan. "Ik zou willen zeggen dat ik nog tien jaar doorga, maar je weet het nooit. Ik wil het liefst stoppen op mijn hoogtepunt.", aldus Miedema in gesprek met De Volkskrant. Met een lach: "Ik heb al heel wat records gebroken, dus misschien zit ik al op mijn hoogtepunt. Maar ik ben zeker niet iemand die op het hoogste niveau wil doorgaan als ik het niet meer aankan."

Miedema zag de laatste jaren dat het vrouwenvoetbal een flinke vlucht nam. "Niemand had verwacht dat de groei van vrouwenvoetbal zo groot zou zijn. Dat heeft ook met ontwikkelingen in de wereld te maken, met women power. Die beweging helpt ons ook. Tegelijk stijgt het niveau, terwijl we nog honderdduizend stappen moeten zetten. Voor mezelf geldt dat ik een prima inkomen heb en prima kan sparen. Meiden in Nederland, en ook in Engeland, verdienen nog niet dik en moeten er vaak iets naast doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen