Koopmans blikt terug: "Wilden er op sportieve manier inblijven"

30 december 2020, 08:50

ADO Den Haag kroop dit jaar door het oog van de naald door uiteindelijk alsnog te ontsnappen aan degradatie. De Hagenaars stonden er beroerd voor en leken terug te keren naar de Eerste Divisie, maar werden gered door het coronavirus. ADO-doelman Luuk Koopmans maakte het van dichtbij mee en schetst hoe die krankzinnige dagen eruit zagen.

Dat de KNVB een besluit moest gaan nemen over de afloop, leidde tot veel opheft in de spelersselectie. "In de groepsapp van onze selectie hadden we veel contact met elkaar", vertelt Koopmans aan het Algemeen Dagblad. "De een dacht dat we eruit gingen, de ander dat we erin zouden blijven. 's Ochtends op 24 april zei één van ons dat hij had gehoord dat we eruit zouden gaan. Toen dachten we allemaal dat het voorbij was. Maar even later hoorden we dat we toch in de eredivisie bleven. Dat was een enorme opluchting, maar tegelijkertijd voelde het dubbel. Je wilt je op een sportieve manier handhaven, niet zo."

Koopmans beleefde dit roerige jaar toch nog een mooi moment. Door zijn rake kopbal in blessuretijd dwong ADO Den Haag een verlenging af in de beker tegen Sparta, waarna zijn ploeg de volgende ronde bereikte. "Het was nog een mooie kopbal ook. Ik ben overspoeld met reacties, ook in talen met leestekens die ik helemaal niet ken", blikt de sluitpost terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen