Kabangu lag op IC en is dankbaar: "Dat ik het heb overleefd"

29 december 2020, 23:46

Elton Kabangu is een 22-jarige topsporter van Willem II. Het beeld is dat topsporters redelijk goed een coronabesmetting kunnen hebben, maar bij de jonge aanvaller pakte het in de voorbereiding op het nieuwe seizoen totaal anders uit. Hij kwam zelfs op de IC terecht.

De Belgische aanvaller doet zijn verhaal bij FOX Sports. "Ik kan niet zoveel zeggen over het ziekenhuis, want ik ben niet altijd bewust en wakker geweest", zegt Kabangu. "Ze hebben wat foto's gemaakt van mijn longen. Het was beschadigd, want ik had een soort van infectie door de corona. Toen werd ik meteen in het ziekenhuis gehouden, een soort morfine gekregen. En eigenlijk ben ik een paar weken later pas wakker geworden."

Uiteindelijk liep het allemaal goed af, maar dat had volgens Kabangu ook totaal anders kunnen zijn. "Dat ik het heb overleefd, daarvoor moet ik God bedanken. Ik denk niet dat ze dat in het ziekenhuis hadden verwacht want het zag er niet zo goed uit. Ik had meerdere infecties en daardoor was het niet goed." Kabangu maakte overigens nog geen minuten in dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen