Inspiratieloos United wint in slotfase van reuzendoder Wolves

29 december 2020, 23:02

In een doodsaaie wedstrijden heeft Manchester United dinsdag met 1-0 gewonnen van Wolverhampton Wanderers. Dat was een domper resultaat voor de bezoekers, waar Ki-Jana Hoever voor het eerst in de Premier League een basisplaats had. Wolverhampton ontpopt zich dit seizoen als een reuzendoder, maar kon het punt net niet pakken.

Man United kon op Boxing Day niet afrekenen met Leicester City en moest daardoor vandaag winnen. Ondanks dat bleef Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank. Hij zag dat zijn team worstelde met de tegenstander, die niet van plan was zich zomaar te laten verslaan. Wolves staat twaalfde, maar blijkt dit seizoen een lastige horde voor de topteams.

Het speelde met Kerst gelijk tegen Tottenham Hotspur en won al van Arsenal en Chelsea. Bovendien verloor het slechts één van de laatste zeven wedstrijden tegen Manchester United. De thuisploeg had wel het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. Het stevende zodoende af op een vrij bloedeloos gelijkspel, totdat Marcus Rashford in de slotfase toesloeg. De Engelsman haalde in de 93ste minuut succesvol de trekker over door met een aangeraakte inzet te scoren: 1-0.

Wolves heeft nu slechts één van de laatste zes duels gewonnen in de Premier League, terwijl United door de moeizame driepunter stijgt naar plaats twee. Hoever speelde overigens een prima wedstrijd en maakte de negentig minuten vol achterin bij Wolverhampton.