Koeman mist Messi: "De titel wordt nu erg moeilijk"

29 december 2020, 22:18

Over de landstitel moet bij FC Barcelona voorlopig niet gesproken worden, vindt Ronald Koeman. De trainer van de Spaanse topclub speelde dinsdag zonder Lionel Messi met 1-1 gelijk tegen SD Eibar en haakte daardoor verder af in de titelstrijd. De ploeg staat zesde met een achterstand van zeven punten op koploper Atlético Madrid.

Messi was er niet bij een dat gemis deed zich voelen, zag Koeman. "Je speelt nooit beter zonder Messi, omdat hij een speler is die het verschil maakt. Er stond nu een andere ploeg. We hebben denk ik toch een goede wedstrijd gespeeld, maar het bleek moeilijk om te scoren. Individuele fouten hebben ons de kop gekost. Ik ga niet zeggen dat het ons aan ervaring ontbrak, want er stonden ook 5/6 ervaren krachten op het veld. We misten Messi die anders misschien het verschil had gemaakt", zei de coach tegen AS.

Martin Braitwaite miste al in de eerste helft een penalty. "Als Leo er niet is, mag Antoine Griezmann normaliter een strafschop nemen. Maar omdat hij in de Champions League had gemist, was het nu de beter aan Martin." Koeman gaf tevens aan dat de titel nu wel erg lastig wordt. "Als je realistisch bent, moet je dat zeggen. Niet is onmogelijk, maar de achterstand is groot en Atlético speelt goed en is sterk. Ze krijgen weinig tegen en winnen veel, dus het wordt moeilijk."

Overigens raakte Philippe Coutinho in de slotfase geblesseerd bij Barcelona. "Hij heeft last van zijn linkernie en we moeten afwachten wat hij precies heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen