Weer een tik Koeman: Eibar snoept zwak Barça punten af

29 december 2020, 23:27

FC Barcelona heeft een nieuwe dreun geïncasseerd. De ploeg van Ronald Koeman kwam thuis tegen het nietige Eibar met heel veel pijn en moeite tot een 1-1 gelijkspel. Hoewel ook Frenkie de Jong een grote kans miste, was vooral Martin Braithwaite de schlemiel in Camp Nou. De Deen verzuimde voor rust om Barcelona op voorsprong te schieten.

De Catalanen, die vier duels op rij ongeslagen waren, kregen zonder Lionel Messi in de gelederen al vroeg een strafschop. De Deense spits schoot echter naast. Later in de eerste helft leek hij wel te scoren, maar toen stond hij buitenspel. Eibar, dat bij handhaving al een geslaagd seizoen kent, hield verder eigenlijk eenvoudig stand in de eerste helft.

Ousmane Dembélé loste in de tweede helft Sergino Dest af en kreeg - net als Frenkie de Jong - aan het begin van de twee helft grote kansen op de openingsgoal. Die viel uiteindelijk aan de andere kant, waar Araujo kinderlijk in de fout ging. De verdediger verspeelde de bal als laaste man en daarvan profiteerde Kike Garcia: 0-1.

En het was niet eens onverdiend te noemen. Toch kwam de ploeg van Koeman al snel op gelijke hoogte via Dembélé. Na de 1-1 drukte Barcelona weliswaar, maar het spel gaf te denken. Ook De Jong, een belangrijke spil in het elftal, gaf niet thuis. Tot overmaat van ramp viel in de slotminuten ook nog Philippe Coutinho geblesseerd uit. Eibar pakte voor het eerst in de historie een punt op bezoek bij Barça.

De nieuwe tegenvaller betekent ook dat Barcelona slechts zesde staat. Het verschil in puntenverlies is ook bijzonder groot met de koploper Atlético Madrid. De Catalanen verspeelden liefst dertien punten meer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen