ADO Den Haag haalt Janmaat terug en legt hem 2,5 seizoen vast

29 december 2020, 15:04   Bijgewerkt: 29 december 2020, 15:12

ADO Den Haag heeft Daryl Janmaat (31) definitief teruggehaald. De ervaren rechtsachter trainde al mee in de Hofstad en is transfervrij na zijn vertrek bij Watford en zette dinsdag een handtekening onder een contract dat hem tot en met de zomer van 2023 aan de club verbindt.

"Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen", licht de kersverse aanwinst toe over zijn comeback in Den Haag, waar hij zijn loopbaan begon. "Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Het meetrainen is ook uitstekend bevallen. Ik heb het echt naar m'n zin." In zijn eerste periode kwam hij al tot 25 wedstrijden en twee goals namens ADO Den Haag.

Ditmaal wordt de missie vooral om in de Eredivisie te blijven, weet Janmaat. "Makkelijk gaat het niet worden, maar ik hou wel van een uitdaging. Ik pak deze graag aan en heb er vertrouwen in dat het goed komt. We moeten er hard voor werken, maar ik zie genoeg kwaliteit in het team", verwacht Janmaat, die tegen RKC Waalwijk meteen al inzetbaar kan zijn, zo is de verwachting. "Ik wil hier misschien wel afsluiten. Maar ik kom hier zeker niet om af te bouwen; ik ben fit en gretig." Milan van Ewijk (20) is momenteel de vaste rechtsachter van ADO Den Haag en miste onder zowel Alexander Rankovic als ook Ruud Brood nog geen minuut dit seizoen. 

Lees ookHet jaar van... ADO Den Haag: opnieuw onrust troef in de Hofstad

Na zijn eerste periode bij ADO Den Haag speelde Janmaat voor sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United, Watford en kwam tot 31 interlands namens het Nederlands elftal. Op het succesvolle WK van 2014 was Janmaat een vaste kracht onder Louis van Gaal. Eerder dit kalenderjaar werd zijn contract bij Watford - dat degradeerde naar het Championship - ontbonden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen