Hoogst aantal coronabesmettingen in Premier League dit seizoen

29 december 2020, 14:47

De Premier League-clubs hebben de kerstdagen slecht verteerd. De coronabesmettingen in de hoogste afdeling van Engeland zijn namelijk hoger dan ooit tevoren dit seizoen. In totaal zijn er achttien spelers en/of stafleden met een positieve coronatest opgespoord afgelopen week.

Dat heeft de Premier League bekend gemaakt in de wekelijkse coronacijfers. Hoe is onbekend welke spelers het allemaal betreft, maar zeker is dat er een deel van die spelers bij Manchester City vandaan komen. Vanwege de vele coronabesmettingen bij The Citizens werd het duel met Everton zelfs gecanceld. Er is vrees dat de Britse mutatie van het coronavirus rondgaat in de selectie van Pep Guardiola. Gabriel Jesus en Kyle Walker zijn in elk geval besmet, plus nog eens twee stafleden van City.

Lees ook: 'Vrees voor Britse mutatie van coronavirus bij Manchester City'

In eerdere weken lagen de besmettingen tussen de minimaal zes en zestien personen, met een gemiddelde van ongeveer tien 'positieve' spelers per week. Dat aantal ligt na de kerstdagen gemiddeld dus bijna twee keer zo hoog bij de Engelse ploegen. In totaal worden er meer dan duizend tests afgenomen bij alle clubs in de Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen