Dumfries sluit wintertransfer uit: "Iets tastbaars winnen"

29 december 2020, 14:34

Denzel Dumfries (24) wil PSV pas verlaten als hij een tastbare hoofdprijs heeft gepakt. De aanvoerder van de Eindhovenaren wordt al langer gelinkt aan een avontuur in het buitenland, maar is niet van plan om halverwege het seizoen te vertrekken. Eerst wil hij zijn prijzenkast vullen, iets dat in zijn tijd tot dusver nog niet lukte. 

"Ik wil iets tastbaars overhouden aan mijn tijd bij PSV", vertelt Dumfries op de clubsite. "Met het winnen van de landstitel. Dat gevoel leeft heel erg. Ik ontwikkel me persoonlijk sterk en PSV is een fantastische club om voor te spelen. Maar ik heb hier nog geen prijs gewonnen." Momenteel zit Dumfries met PSV nog in de titelstrijd in de Eredivisie, de Europa League en de KNVB Beker.

Onder de nieuwe, meer ervaren coach Roger Schmidt wil de captain dan ook oogsten met PSV. "Er is een andere cultuur ontstaan. We zijn professioneler dan vorig seizoen", merkt Dumfries. "Dat merk je naast het veld nog het beste. De spelers die gekomen zijn, zijn wat ouder dan de kerngroep van vorig jaar. Ze zijn net wat professioneler met voetbal bezig dan we gewend waren. Bijvoorbeeld op het gebied van herstel en het verzorgen van hun lichaam. Daar trekken jonge gasten zich aan op."

Lees ookDumfries is eerlijk: "Sta open voor een transfer bij de juiste club"

Dumfries speelde in december zijn honderdste duel voor PSV, waarin hij veertienmaal scoorde en zestien assists gaf. Hoewel zijn contract nog doorloopt tot en met de zomer van 2023, voert PSV momenteel gesprekken met de captain voor een opwaardering en verlenging van zijn verbintenis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen