Atlético Madrid en Diego Costa per direct uit elkaar

29 december 2020, 13:10   Bijgewerkt: 29 december 2020, 15:06

Diego Costa is per direct vertrokken bij Atlético Madrid. De aanvaller had een aflopende verbintenis, maar was niet meer per se nodig voor Diego Simeone en mag om die reden per direct vertrokken. Arsenal zou zijn diensten volgen, maar ook Braziliaanse en Chinese clubs worden aan hem gelinkt. Arek Milik wordt genoemd als zijn vermoedelijke opvolger bij Atléti.

Dat heeft Atlético Madrid bevestigd op het clubkanaal, nadat er de afgelopen dagen al veel geruchten de wereld inkwamen over het vertrek. 'Milik wordt door Simeone gezien als de ideale vervanger van Costa, maar Napoli vraagt voor een winters vertrek vijftien miljoen euro', schrijft transferspecialist Fabrizio Romano over de situatie bij de koploper van de Primera Division. De Pool heeft een aflopend contract in Napoli en zit daar volledig op een dood spoor: desondanks willen ze hem dus niet meer zomaar laten gaan.

Mede door de komst van Luis Suárez was Costa is geen basisspeler meer onder coach Simeone en bovendien kampte hij in de eerste seizoenshelft ook deels met blessures. Desondanks is er nog veel belangstelling voor de Braziliaan: vanuit zijn thuisland, China en de Premier League zou belangstelling zijn. Naast Arsenal wordt ook Everton genoemd als potentiële bestemmingen.

Costa speelde dit seizoen zeven wedstrijd in La Liga (twee basisplaatsen), waarin hij tweemaal scoorde. In totaal speelde hij meer dan tweehonderd duels voor Atléti, waarin hij in totaal 83 treffers maakte. Eerder kwam hij uit voor onder anderen Chelsea, Real Valladolid, Celta de Vigo en Rayo Vallecano.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen