Dost gekeurd en is Club-speler: "Vlammen als een gek"

29 december 2020, 12:18

Bas Dost (31) is definitief speler van Club Brugge. De Nederlandse aanvaller heeft zijn overgang naar de Jupiler Pro League dinsdagmiddag officieel afgerond. De spits heeft een contract getekend tot en met 2022 en is na Noa Lang en Ruud Vormer de derde Nederlander in de selectie van de Blauw-Zwarten. Dost wil bij zijn nieuwe club zijn prijzenkast verder vullen.  

Dat heeft Club Brugge bekend gemaakt op het clubkanaal. Alleen de handtekeningen ontbraken nog bij Dost en Club Brugge: een akkoord met Eintracht Frankfurt werd eerder al bereikt door de Belgen. Dost speelde in totaal anderhalf jaar bij Eintracht Frankfurt. De Duitse club nam hem in de zomer van 2019 voor zeven miljoen euro over van Sporting Portugal. In dienst van Eintracht Frankfurt was Dost goed voor 53 wedstrijden en vijftien doelpunten. In het huidige seizoen maakte hij vijf goals in dertien duels.

"Ik ga vlammen als een gek", stelt Dost tegenover het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk is het allemaal nog snel gegaan. Club Brugge heeft laten zien dat ze me heel graag wilden hebben. Dat merkte je aan alle kanten. Naar dat gevoel ben je als speler altijd op zoek. Ik zag het hele verhaal van de club zitten." Met Club Brugge is Dost ambitieus. "Ik kom hier om prijzen te winnen."

Lees ook: Eintracht Frankfurt legt uit waarom het Dost laat vertrekken

"Ik moet zoveel mogelijk in de zestien komen, daar ben ik op mijn gevaarlijkst. Daar ligt mijn kracht", zei Dost. "Bij Club Brugge heerst een sfeer van 'normaal doen.' Dat spreekt me enorm aan." Club Brugge is de zevende club van Dost. Hij begon zijn loopbaan bij FC Emmen en speelde daarna voor Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en de afgelopen achttien maanden Eintracht Frankfurt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen