Drommel: "Wil na dit seizoen de volgende stap zetten"

29 december 2020, 10:25

Alles wijst erop dat Joël Drommel bezig is aan zijn laatste maanden bij FC Twente. Nadat eerder Jan Streuer al aankondigde dat hij vrijwel zeker wist dat de goalie zou vertrekken in de zomer van 2021, heeft de hoofdrolspeler zelf ook zijn vertrekwens geuit. "Ik wil na dit seizoen de volgende stap in mijn carrière zetten. Daar ben ik ook echt wel aan toe."

Dat vertelt Drommel tegenover de Gooi en Eemlander. "Ik wil de absolute top bereiken en heb het geloof in mezelf dat dat me gaat lukken", stelt Drommel. "Ik word nog iedere dag beter, er zit nog veel rek in. Maar om nóg verder te kunnen groeien, heb ik een nieuwe omgeving nodig. Dan denk ik óf aan het buitenland - met een voorkeur voor Engeland of Spanje - óf aan een topclub in Nederland."

Ajax is een van de clubs aan wie Drommel voorzichtig wordt gelinkt. "Mocht Onana komende zomer vertrekken, sta ik daar ook zeker voor open. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas. Qua type lijk ik best op Andre. En ik heb natuurlijk als voordeel dat ik lang én op aardig niveau gevoetbald heb", weet Drommel, die de Kameroener van de Amsterdammers bovendien ziet als een voorbeeld.

"Hij is echt een voorbeeld voor me, zijn manier van keepen spreekt me aan. Hij straalt zelfvertrouwen uit, toont lef, heeft geweldige reflexen, keept van zijn lijn, kan goed meevoetballen. Eigenlijk heeft hij alles wat een moderne topkeeper moet hebben. Ik denk ook dat hij klaar is voor de absolute top, als eerste keeper", vindt de doelman van FC Twente, die ook afgelopen zomer al 'serieus overwoog' om weg te gaan uit Enschede.

Lees ookStreuer rekent volledig op vertrek Drommel in de zomer

Nederlands elftal

Verder werd Drommel ook gevraagd naar zijn ervaring bij het Nederlands elftal, waarvoor hij werd opgeroepen na blessures bij onder anderen Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. "Ik heb voor mijn gevoel wel mijn visitekaartje af kunnen geven. Vooral aan de keeperstrainer, Patrick Lodewijks, met wie ik natuurlijk meer te maken had dan met Frank de Boer", aldus Drommel, die droomt van het EK komende zomer. "Op dit moment heb je vijf kandidaten voor drie plekken. Het is aan mij om te zorgen dat de bondscoach straks niet om me heen kan." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen