Weghorst: "Januari niet ideale moment voor een transfer"

29 december 2020, 10:06

Wout Weghorst (28) verkeert momenteel in een absolute topvorm en staat bij de beste drie topschutters van de Bundesliga. Het doet de interesse aan zijn adres vermoedelijk niet verminderen, nadat er afgelopen zomer eerder ook al belangstelling was uit Engeland. Toen kwam het niet rond: "Ik vind januari ook niet het ideale moment om een transfer te maken."

Dat vertelt de sterke spits tegenover TC/Tubantia over zijn toekomst. "Ik moet ook tevreden zijn met wat ik heb. Ik heb een prachtig contract bij een club waar ik het naar mijn zin heb. We wonen hier mooi, hebben het naar ons zin. Ik kan hier denk ik voor de rest van mijn leven blijven, dat vind ik mooi. Maar ik ben ambitieus, ik wil graag Champions League spelen, dat lijkt me zo mooi", stelt Weghorst, die een transfer in januari op voorhand dan ook niet helemaal uitsluit.

"Ik zit goed in mijn vel, misschien wel beter dan ooit. Ik heb mijn team uitgebreid met een mental coach. Het heeft me zelfbewuster gemaakt en meer zelfvertrouwen gegeven", geeft Weghorst aan. Die mental coach doet meer dan alleen praten en helpt Weghorst ook te vertrouwen op zijn talent in plaats van alleen zijn harde werken. Met succes. "Er zijn tien spitsen in Europa die dit jaar meer hebben gescoord dan ik. Dat is mooi toch? Ik ben in de vorm van mijn leven."

Lees ook: 'Weghorst mag bij bod van 35 miljoen weg bij Wolfsburg'

Nederlands elftal

Tot een vaste plek bij het keurkorps van het Nederlands elftal heeft het allemaal nog niet geleid – ook niet onder Frank de Boer. "Ze maken keuzes en de keus valt niet vaak op mij, dat is elke keer een teleurstelling. Mijn reactie is steeds: Ik ga nog meer vlammen en meer goals maken. Ik wil het laten zien. Als je kijkt naar mijn prestaties van de afgelopen drie seizoenen in de Bundesliga, dan is er geen Nederlandse spits in Europese topcompetities met betere statistieken", weet Weghorst. "Ik weet dat het niet alleen om doelpunten gaat, het gaat ook om het spel en het type spits dat je bent. Ik denk dat ik een toevoeging ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen