NEC
0 – 1
Vitesse
Sparta
1 – 1
FC Groningen

Mossou noemt Pratto een 'Mitroglou-achtige aankoop'

Mossou noemt Pratto een 'Mitroglou-achtige aankoop'

28 december 2020 – Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Lucas Pratto deze week gepresenteerd gaat worden als de nieuwe spits van Feyenoord. De Argentijn zou op huurbasis overkomen van River Plate, zo wisten verschillende clubwatchers al te melden. In FOX Sports-programma Voetbalpraat bevestigde maandagavond ook journalist Martijn Krabbendam het nieuws.

"De kranten in Argentinië stonden er al vol over", begon Krabbendam. "Dan is het een kwestie van checken en inderdaad: deze jongen komt deze week naar Rotterdam en moet de vacature in de spits op gaan vullen." Pratto moet bij Feyenoord het ontbrekende scorend vermogen gaan brengen. "Het is een ervaren jongen, daar is Advocaat denk ik wel blij mee. Hij heeft zo'n beetje bij alle topclubs in Zuid-Amerika gespeeld. Hij is bij River Plate een beetje op het tweede plan terecht gekomen. Wel nog ingevallen de laatste weken, dus je mag verwachten dat hij nog redelijk fit is. Het is eigenlijk niet meer dan een gok."

Over die fitheid twijfelt Sjoerd Mossou. "Ik heb naar Argentinië gebeld: hij is niet helemaal fit. Hij is wat zwaar geworden." Mossou erkende wel dat het een grote naam is. "Hij scoorde in de Copa Libertadores-finale tegen Boca Juniors in 2018. Het is best een grote naam, heeft zes interlands gespeeld. Het is een geblokte, stevige kerel, echt een aanspeelpunt en inderdaad ervaren, maar de berichten zijn dat hij een tikje te zwaar is en dat het een beetje een Mitroglou-achtige aankoop is, Hij is iets minder snel, maar misschien pakt het iets beter uit. Het duidt inderdaad op een gok."

gerelateerd