Lampard ondanks puntverlies blij met reactie van zijn Chelsea

28 december 2020, 22:47   Bijgewerkt: 28 december 2020, 23:07

Het Chelsea van Frank Lampard is er maandagavond opnieuw niet in geslaagd om een Premier League-overwinning te boeken. Door een gelijkmaker van Anwar El Ghazi moest het tegen Aston Villa genoegen nemen met een punt. Lampard was ondanks het resultaat wel blij met de reactie die zijn ploeg toonde na de 3-1 nederlaag tegen Arsenal.

"We speelden goed, maar het was een lastige wedstrijd", vatte Lampard na afloop samen tegenover de BBC. "Ik vond dat we verdienden de wedstrijd te winnen." Vooral over de tegengoal had de oefenmeester zijn twijfels. Chelsea stond op dat moment even met tien man, omdat Andreas Christensen ontbrak. "Het was eerst al een handsbal voor de goal, ik weet niet waarom die niet gegeven werd. Daarna eindigt Christensen buiten de lijnen en gaan zij door. Als je in een lastige fase zit zoals wij nu, zit het soms tegen."

Wel toonde zijn ploeg de passie die volgens Lampard tegen Arsenal ontbrak. "Qua mentaliteit kan ik de spelers niks kwalijk nemen. Ze speelden heel goed en vochten ervoor. In de eindfase lukte het niet, maar dat is ook de vorm waar we in zitten. Als dat komt maken we ze meer af zoals we bij de eerste goal deden." Die eerste goal werd binnen gewerkt met het hoofd van Olivier Giroud, die weer eens in de basis mocht beginnen. "Je moet hem bedienen, dan maakt hij het ook af. Het was een erg goede kopbal, goed afgemaakt. Als hij speelt, levert hij dit."

Van de laatste vijf wedstrijden verloor Chelsea er drie en won het slechts één keer. Ondanks het nieuwe puntenverlies van vandaag, heeft Lampard vertrouwen dat Chelsea er weer bovenop komt. "Dit was precies wat we zochten, op een overwinning na. Dit seizoen zijn er voor veel teams fases waarin het lastig wordt. Dit is die van ons. We moeten blijven vechten en het grotere plaatje blijven zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen