'Argentijnse spits Pratto onderweg naar Feyenoord'

'Argentijnse spits Pratto onderweg naar Feyenoord'

28 december 2020 – Feyenoord gaat zich op korte termijn versterken met de Argentijnse spits Lucas Pratto. De 32-jarige aanvaller is bij zijn huidige club River Plate op een zijspoor beland en mag daarom worden verhuurd. De spits zou zich volgens de meest recente berichten deze week in De Kuip melden voor een medische keuring.

Het nieuws werd in eerste instantie de wereld in gebracht door Argentijnse media, maar werd al snel bevestigd door clubwatcher Mikos Gouka en het goed ingevoerde Twitteraccount Feyenoord Transfermarkt. Feyenoord wil de spits voor zes maanden huren. De club is al enige tijd op zoek naar een versterking in de punt van de aanval, omdat Dick Advocaat in de eerste seizoenshelft veel moest puzzelen door blessures van Nicolai Jørgensen en Robert Bozeník.

Pratto moest het bij River Plate het afgelopen jaar vooral doen met invalbeurten en bekerwedstrijden en lijkt dus het type huurspeler waar Feyenoord naar op zoek is. Pratto speelde voor verschillende clubs in Zuid-Amerika en was ook twee keer kort in Europa te bewonderen. In het seizoen 2008/2009 speelde hij voor het Noorse FK Lyn en tussen 2011 en 2013 stond hij onder contract bij Genoa. 

gerelateerd