El Ghazi zet doelpuntenreeks voort, Villans gelijk tegen Chelsea

28 december 2020, 20:24

Chelsea heeft zich maandagavond niet herpakt na de Boxing Day-nederlaag tegen Arsenal. Tegen Aston Villa kreeg het de meeste kansen, maar kwam het niet verder dan een gelijkspel. Anwar El Ghazi redde kort na rust een punt voor The Villans en zet daarmee zijn knappe doelpuntenreeks van de laatste wedstrijden voort. 

Chelsea had in eigen huis een flinke kater weg te spelen. Twee dagen eerder verloor het de stadsderby tegen het verder dramatisch presterende Arsenal met 3-1. Voor trainer Frank Lampard reden om een zestal spelers naar de bank te verwijzen. Daarmee keerde onder meer Olivier Giroud terug in de basis. Na iets meer dan een half uur beloonde de Franse spits die keuze met de openingstreffer. Met een hakje op Christian Pulisic leidde hij de kans zelf in. Pulisic speelde de opgekomen Ben Chilwell aan, die met een voorzet de doorgelopen Giroud bediende. De spits kopte laag in de korte hoek de 1-0 binnen.

Bij tegenstander Aston Villa ging Anwar El Ghazi na rust verder waar hij gebleven was. De aanvaller scoorde vier keer in de laatste vier duels en maakte daar in de vijftigste minuut vijf uit vijf van. Hij bleef uiterst kalm bij een voorzet en speelde een voorzet met de binnenkant van zijn voet in één keer tussen de benen van doelman Édouard Mendy door het doel in. Na 81 minuten werd de Nederlander naar de kant gehaald. De stand was toen nog altijd 1-1. In de tussentijd was John McGinn nog een keer erg dichtbij, maar hij raakte de lat. Ook een snoeiharde volley van Chilwell namens Chelsesa in de absolute slotfase trof geen doel.

Het bleef 1-1 en dus staan beide ploegen nog altijd op 26 punten, al moet daarbij vermeld worden dat Chelsea twee wedstrijden meer speelde. Aston Villa bezet de vijfde plek op de ranglijst, Chelsea is de nummer zes. Voor beide ploegen zit het kalenderjaar er nu op. Aston Villa gaat op nieuwjaarsdag op bezoek bij Manchester United, The Blues spelen twee dagen later de topper tegen Manchester City. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen