Leicester profiteert met punt niet van puntverlies Liverpool

28 december 2020, 17:55

Leicester City heeft maandagmiddag niet weten te profiteren van het puntverlies van koploper Liverpool. The Foxes troffen met Crystal Palace een club die al vier wedstrijden op rij niet wist te winnen en zelfs met 0-7 onderuit ging tegen Liverpool, maar kwamen zelf niet tot een zege. Pas tien minuten voor tijd lukte het überhaupt om nog een punt te pakken op Selhurst Park.

Dat Leicester niet vroeg op voorsprong kwam, was voornamelijk te wijten aan Kelechi Iheanacho. Van elf meter kreeg hij de grootste kans van de eerste helft, nadat Luke Thomas in de zestien eerder bij de bal was dan James Tomkins, die daarop reageerde met een overtreding. De Nigeriaan mocht aanleggen, maar schoot de bal niet genoeg de hoek in. Vicente Guaita kon de bal uit het doel tikken. Even later was diezelfde Iheanacho opnieuw dicht bij een goal, met een kopbal die makkelijker te raken was dan te missen. Toch kreeg hij het voor elkaar; de spits kopte over.

Na rust was het aan de andere kant wel raak via Wilfried Zaha, die in de eerste helft ook kansen kreeg waar hij meer mee had kunnen doen. Dit deed hij echter uitstekend; hij nam een voorzet uit de lucht op de wreef en schoot zo vanuit een moeilijke hoek binnen: 1-0. Het antwoord van Leicester zou pas in de 82e minuut volgen. Harvey Barnes frommelde zich langs een aantal Eagles tot hij van afstand uit kon halen. Dat deed hij goed: hard, laag en scherp in de hoek. Hij verschalkte doelman Guaita en redde zo een punt voor Leicester.

Nadat Liverpool zondagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen West Bromwich Albion, konnen The Foxes vandaag op één punt van de koppositie komen. Nu het daar niet in slaagde, blijft het op drie punten achterstand met een wedstrijd minder gespeeld. Crystal Palace blijft de nummer dertien.