Ajax treft PSV: "PSV is zeker favoriet, ze ruiken bloed"

Ajax treft PSV: "PSV is zeker favoriet, ze ruiken bloed"

28 december 2020 – Voor Ajax en PSV staat er direct na de winterstop een grote test op het programma. De Amsterdammers staan bovenaan met één punt meer dan nummer twee PSV en die teams treffen elkaar in de eerste speelronde na de winterstop. Ibrahim Afellay ziet de Eindhovenaren als favoriet voor die wedstrijd.

"Op dit moment is PSV favoriet. Zeer zeker. Ze hebben meer power én ze ruiken bloed", zei de voormalig speler van PSV aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "PSV kan volgens mij nog veel beter dan ze nu doen. Het verval tussen de eerste en tweede helft is wel heel groot. Als dat stabieler wordt, dan zijn ze voor mij favoriet voor de titel." Pierre van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "Voor mijn gevoel stond Ajax de hele tijd een stukje voor, maar PSV is er stiekem naartoe geslopen. En nu zijn ze misschien zelfs favoriet."

Volgens Theo Janssen is het niet vreemd dat het begint te draaien bij PSV. "We hadden toch ook verwacht dat het steeds beter zou gaan bij PSV", sprak de oud-Ajacied. "Schmidt heeft tijd nodig gehad. Ze spelen nu anders dan vorig jaar, vooral in de aanval. De spitsen zwerven overal en dat zorgt voor verrassing. Zij hebben echt een leuke ploeg om naar te kijken."

gerelateerd