Klopp tegen het '6-4-0' van West Brom: "Het is onze eigen fout"

28 december 2020, 08:00

Het is Liverpool zondag niet gelukt om de drie punten te pakken tegen degradatiekandidaat West Bromwich Albion (1-1). De thuisploeg had liefst 78 procent balbezit en zag de tegenstander in een 6-4-0-systeem opereren, maar slaagde er toch niet om te winnen. Jürgen Klopp vindt dat Liverpool kritisch op zichzelf moet zijn.

"Het is onze eigen fout", reageerde de trainer bij Sky Sports. "Ik vond dat we het redelijk deden. We kwamen op voorsprong en gaven niets weg, alleen standaarsituaties. West Brom speelde ongeveer in een 6-4-0-formatie. In de tweede helft deden we het minder goed en konden zij er met counters makkelijker uitkomen en dat zorgde weer voor corners tegen. Zij loerden daar op en wij hebben ze dat gegeven. Daarom hebben we niet drie, maar één punt gekregen."

Klopp kon ondanks de negatieve speelwijze van West Brom wel begrip opbrengen voor de strijdwijze. "Het was voor ons erg lastig om steeds de energie erin te blijven gooien als de tegenstander met tien man achter de bal staat. West Brom heeft het goed gedaan en verdiende het punt. We hadden het gewoon beter moeten doen", zegt de coach van de koploper. West Brom speelde overigens onlangs ook al gelijk tegen Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen