Piqué (33): "Hoop nog drie of vier jaar te kunnen spelen"

27 december 2020, 23:23

Gerard Piqué denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De centrale verdediger werd zondag geëerd met een oeuvreprijs tijdens het Globe Soccer-gala en werd daar ook gevraagd naar zijn toekomst. Ondanks zijn hogere leeftijd (33) en zware blessure waar hij momenteel mee kampt, is hij van plan nog jaren door te voetballen.

Dat heeft Piqué verteld nadat hij de award in ontvanst nam. "Ik hoop nog zeker drie of vier jaar te kunnen spelen", deed Piqué uit de doeken tijdens een dankwoord bij zijn oeuvreprijs die hij ontving. Of dat bij FC Barcelona is, zei hij overigens niet specifiek. Wel verlengde hij eerder al zijn contract bij die club, om zo de Catalanen financieel te helpen in moeilijke tijd. Zodoende ligt hij dan nog vast tot en met 2024 bij Barcelona, ondanks dat hij na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München deze zomer zei dat er echt iets moest veranderen.

"De club moet veranderen, we hebben nieuw bloed nodig om de dynamiek te veranderen. Als ik daarvoor moet vertrekken, doe ik dat", zei hij destijds na het verlies in de Champions League. Ook onder Ronald Koeman was Piqué echter een belangrijke kracht, totdat hij een zware knieblessure opliep. Vermoedelijk ligt de centrale verdediger nog enkele maanden uit de roulatie bij Barça.

Lees ook: Ronaldo beste speler van de eeuw

De oeuvreprijs die Piqué ontving werd overigens ook uitgereikt aan Iker Casillas en is ook een jaarlijks terugkerende prijs bij de Globe Soccer Awards. Cristiano Ronaldo werd op hetzelfde gala gekozen tot de beste speler van de 21ste eeuw tot dusver. Daarnaast werd Real Madrid mede door zijn inbreng gekozen tot de beste voetbalploeg over diezelfde periode. Pep Guardiola ging aan de haal met de prijs voor beste coach tussen de jaren 2000 en 2021.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen