Stevens droeg opvolger Gross zelf aan: "Was mijn topkandidaat"

27 december 2020, 22:55   Bijgewerkt: 27 december 2020, 23:00

Huub Stevens is zoals verwacht alweer hoofdtrainer af bij Schalke 04. De Nederlandse coach werd zondag definitief opgevolgd door Christian Gross, die door de clubleiding werd aangesteld om Die Königsblauen te behouden voor de Bundesliga. De Nederlandse trainer heeft in zijn opvolger alle vertrouwen en schoof hem zelf naar voren.

Dat vertelde Stevens hoogstpersoonlijk tijdens de presentatie van Gross, die zondag werd aangesteld als de nieuwe coach voor de tweede seizoenhelft bij Schalke 04. "Christian stond bij mij direct bovenaan", beweerde Stevens over zijn opvolger. "Hij straalt autoriteit uit en heeft veel ervaring. Daarnaast is hij een staat om jonge spelers aan te sturen."

Dat de Nederlander aanwezig was bij de prestatie, was omdat hij namens de club eenheid uit wil stralen naar buiten toe. "Iedereen binnen de club is nodig om degradatie te voorkomen, ook de raad van commissarissen", dacht Stevens, die met zijn aanwezigheid bovendien wil aantonen dat hij vol achter de keuze voor Gross staat. In navolging van Stevens, Manuel Baum en David Wagner wordt Gross de vierde coach die Schalke 04 naast de lijn heeft staan in de Bundesliga dit seizoen.

Lees ook: Gross volgt interim Stevens op als coach noodlijdend Schalke

De Zwitser stond eerder ook al een seizoen aan het roer in de Bundesliga. In 2009/2010 was hij actief als trainer van VfB Stuttgart. Met die club plaatste hij zich knap voor de Europa League. Ook was Gross voor de eeuwwisseling coach van Tottenham Hotspur. De inmiddels 66-jarige oefenmeester raakte de laatste jaren uit beeld. Vanaf 2014 coachte hij alleen nog maar in Saoedi-Arabië en Egypte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen