Ook Tottenham wint niet met Kerst ondanks pijlsnelle goal

27 december 2020, 22:12

Ook Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd om de speelronde met Kerst in de Premier League winnend af te sluiten. In navolging van Leicester City, Liverpool en Manchester United bleef de ploeg van José Mourinho zondagavond ook steken op een gelijkspel (1-1), terwijl Chelsea zelfs kansloos verloor van Arsenal. Een laat doelpunt van Wolverhampton Wanderers maakt Manchester City (dat van Newcastle United won) de winnaar van deze speelronde. 

In de wetenschap dat de concurrentie al veel punten had verspeeld dit weekend, kende Tottenham Hotspur – ook al bezig aan een matige reeks in december – juist een geweldige start. Na ruim een halve minuut schoot Ndombele snoeihard de 0-1 tegen de touwen, zo zag Steven Bergwijn vanaf de bank toe. Zonder de Nederlander had de Spurs het ondanks de voorsprong lastig genoeg op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.

De thuisploeg was niet eens heel veel minder dan Tottenham Hotspur, bij wie Bergwijn na een uur alsnog in de ploeg kwam. De oud-PSV'er was met een voorzet nog dicht bij een assist, maar de bal werd voor het hoofd van Harry Kane weggehaald. Waar Mourinho de voorsprong met Tottenham over de streep leek te trekken, kreeg het net als Liverpool eerder op de avond nog een harde deksel op de neus.

Uit een van de negen corners van The Wolves (tegenover slechts twee van Tottenham Hotspur) kopte Romain Saïss vanaf de eerste paal knap raak in de verre hoek (1-1). Het betekende het vierde puntverlies op rij voor Mourinho met zijn ploeg in de Premier League, waarin het nog niet zo lang geleden even bovenaan stond. Het had zich met een zege weer bovenin kunnen melden, maar net als veel concurrentie lukte dat ook Tottenham Hotspur niet, waardoor Manchester City de winnaar van de speelronde van Kerst is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen