Realistische Messi is 'happy' en overweegt zelfs bij te tekenen

27 december 2020, 22:15   Bijgewerkt: 27 december 2020, 22:36

Ronald Koeman lijkt voorlopig nog niet te hoeven rekenen op een vertrek van Lionel Messi (33). De kleine Argentijn is vanavond (zondag) te zien in een tv-uitzending van La Sexta, waarin hij zich zou gaan uitspreken over zijn toekomst. Ondanks een aflopend contract in 2021 en eerdere boosheid dat hij wil vertrekken, kwamen er ditmaal geen harde en boze woorden richting zijn club. "Ik houd van FC Barcelona, ik ben hier opgegroeid als persoon en speler. Ik zal in de winter zeker niet vertrekken en wacht tot het einde van dit seizoen. Ik onderhandel met geen club tot die tijd."

Dat zei hij bij La Sexta, waarin de makers aankondigden dat hij meer duidelijkheid zou geven over zijn toekomst. Afgelopen zomer werd zijn interview groot nieuws, toen hij aangaf te willen vertrekken uit Catalonië. Eerdere gedeeltes van dit interview lekten al uit, waarin Messi aangaf weer plezier te hebben in het voetbal en zich weer op zijn plek te voelen in Camp Nou. "Ik ben een man van een woord en ben bereid over alles te praten", zei hij over zijn aflopend contract.

Lees ook: Messi over 'zware periode': "Nu gaat het weer goed"

"Ik weet dat de club in een financieel moeilijke situatie zit en dat het moeilijk is om terug te keren naar waar we ooit hebben gestaan", zei hij over de mindere periode van de Catalanen, de laatste drie á vier seizoenen. Over waarom hij zelf in een mindere periode zat, wil hij niet veel kwijt. "Ik was somber over een ander onderwerp dan voetbal alleen, maar daar ga ik liever niet te veel op in", aldus Messi, wiens contract in 2021 afloopt. Gezien zijn forse salaris en de financiële problemen bij FC Barcelona, is het nog onbekend of hij kan bijtekenen.

"Ik ben opgegroeid bij de club en in deze stad. Ik woon langer in Barcelona dan in Argentinië en heb hier alles geleerd", aldus Messi. "Ik heb een liefdesrelatie met deze club en die heb ik altijd gevoeld. Mijn kinderen zijn hier ook geboren." Een vertrek lijkt dan ook niet aan de orde. "Ondanks dat de club het moeilijk heeft, kijk ik er naar uit om voor deze club te spelen."  

Bartomeu & Suárez

Opnieuw werd Messi gevraagd naar de situatie rondom de inmiddels clubpresident Josep Bartomeu. "Het hele jaar heb ik gezegd dat ik weg wilde. Het voelde alsof mijn tijd bij FC Barcelona over was, maar hij zei telkens nee. Als we naar de rechter waren gestapt, dan had ik kunnen vertrekken. Maar op die manier wilde ik niet vertrekken bij FC Barcelona. In hoeveel dingen Bartomeu mij heeft bedrogen? In heel veel dingen", zei Messi, die ook vraagtekens zet bij het vertrek van Luis Suárez. "Ik had me er al bij neergelegd. Maar we hebben hem gratis laten gaan naar een directie concurrent, terwijl we zijn salaris deels betalen. Ongelofelijk!" 

Lees ookMessi looft Koeman: "Zijn komst is een groot succes"

La Sexta is een Spaanse televisiezender die het interview met Messi enige tijd geleden opgenomen heeft. Momenteel geniet de aanvoerder van FC Barcelona een korte vakantie in zijn thuisland. Verder liet Messi zich nog uit over onder anderen het overvolle speelschema ("Geld is belangrijker dan de sporters"), het voetballen in lege stadions ("Verschrikkelijk") en de dood van Diego Mardadona ("Niemand kan het geloven dat hij is overleden"). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen