Strand Larsen: "Kijk maar naar Virgil van Dijk, Luis Suárez"

Strand Larsen: "Kijk maar naar Virgil van Dijk, Luis Suárez"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 december 2020 – Jørgen Strand Larsen (20) kent na een moeizame start al met al wel een uitstekend eerste half jaar in dienst van FC Groningen. Dat de Noorse spits koos voor een avontuur in het noorden van Nederland, is geen toeval. "Kijk maar naar Virgil van Dijk, Luis Suárez en al veel eerder Arjen Robben. Zij hebben zich hier dusdanig goed ontwikkeld en konden daarna naar Europese topclubs."

Dat vertelt de spits op de clubsite over zijn overstap van afgelopen zomer. "Het geeft aan dat FC Groningen een club is waar jonge spelers kunnen groeien", aldus Strand Larsen, die ook zijn voorganger Erik Nevland in het achterhoofd had. "Natuurlijk ken ik hem en ik weet wat hij voor FC Groningen heeft betekend. Het lijkt me heel gaaf om evenveel goals als Nevland te maken in Groningen."

Met vijf goals en vier assists is de start van de Noor al met al goed. "Het is mijn droom om een grote voetbalcarrière op te bouwen en FC Groningen is de perfecte stap. Je moet de ambitie hebben om het hoogste na te streven, maar het hoeft niet allemaal direct in één keer. Ontwikkeling gaat stap voor stap, zodat je iedere dag beter wordt", zei Strand Larsen.

"Die stappen kan ik in Groningen zetten. Het verschil tussen de Noorse competitie en de Eredivisie is groot, ik merkte het al vanaf de eerste training. Het gaat hier allemaal een stuk sneller. Door hard te trainen en goed samen te werken met mijn teamgenoten, de trainers en de overige staf, zal ik iedere dag het maximale geven om een succes te maken van mijn tijd bij FC Groningen. Ik wil in Groningen een completere spits worden", aldus de spits.

Reacties

gerelateerd