Ronaldo beste speler van de eeuw, Real Madrid beste ploeg

27 december 2020, 17:35

Cristiano Ronaldo heeft een fraaie prijs op zijn naam geschreven. De aanvaller van Juventus is door Globe Soccer gekozen tot de beste speler van de 21ste eeuw tot dusver. Daarnaast werd Real Madrid mede door zijn inbreng gekozen tot de beste voetbalploeg over diezelfde periode. Pep Guardiola ging aan de haal met de prijs voor beste coach tussen de jaren 2000 en 2021.

Dat werd duidelijk tijdens de prijsuitreiking in Dubai die zondagmiddag gehouden werd. Globe Soccer Awards zijn jaarlijkse prijzen die worden uitgereikt voor de beste spelers in het voetbal. Naast spelers worden er ook spelersmakelaar, directeuren en anderzijds betrokkenen van de voetballerij in het zonnetje gezet. Zo werd Ronaldo in 2011 gekozen tot de voetballer die zich het best vertegenwoordigde in de media.

Helemaal verrassend is de keuze voor Ronaldo overigens niet: in de laatste vier jaar werd de Portugees al gekozen tot de beste speler van het kalenderjaar. Alleen in 2015 ging Messi met die prijs aan de haal. FIFA-voorzitter Gianni Infantino was bij de uitreiking in Dubai aanwezig en reikte zelfs sommige prijzen uit. Arjen Robben was de enige Nederlander bij de genomineerden voor de prijs van beste speler van de eeuw tot dusver, maar grijpt dus naast de prijzen. 

Lees ook: met deze 27 spelers maakt Robben kans op 'Beste van de eeuw'

Daarnaast waren er ook de 'reguliere' prijzen voor het kalenderjaar 2020: Robert Lewandowski werd gekozen tot de beste speler, Bayern München tot de beste ploeg en Hansi Flick – anders dan bij de FIFA's Men's Award – tot de beste coach. Gerard Piqué en Iker Casillas werden eveneens onderscheiden met een award voor hun carrière tot dusver – een eervolle benoeming die elk jaar terugkomt. Jorge Mendes was de beste spelersmakelaar tussen 2001 en 2020. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen