Gross volgt interim Stevens op als coach noodlijdend Schalke

27 december 2020, 16:07   Bijgewerkt: 27 december 2020, 16:13

Schalke 04 heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De Zwitser heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de in degradatienood verkerende Bundesliga-club. Huub Stevens nam de laatste weken tijdelijk de honneurs waar als interim, maar maakte al bekend dat hij niet van plan was dat tot het einde van het seizoen te doen. Met Gross heeft Schalke een langetermijnoplossing gevonden.

Gross stond al een seizoen aan het roer in de Bundesliga. In 2009/2010 was hij actief als trainer van VfB Stuttgart. Met die club plaatste hij zich knap voor de Europa League. Ook was Gross voor de eeuwwisseling coach van Tottenham Hotspur. De 66-jarige oefenmeester raakte de laatste jaren uit beeld. Vanaf 2014 coachte hij alleen nog maar in Saoedi-Arabië en Egypte.

Schalke 04 verkeert dit seizoen in een diepe sportieve crisis. Na dertien speelronden staat de ploeg uit Gelsenkirchen op de laatste plaats, met slechts vier behaalde punten. Het leidde het ontslag van hoofdtrainer Manuel Baum in, die tijdelijk werd opgevolgd door Huub Stevens. Ook de Nederlander kon Schalke niet uit het dal trekken: Schalke verloor de eerste wedstrijd onder zijn leiding met 0-1 van Arminia Bielefeld. Stevens en co slaagden er wél in af te rekenen met vierdeklasser Ulm, waardoor ze ook in het nieuwe jaar actief zijn in de DFB Pokal.

Zijn opvolger Gross begint met frisse moed aan de lastige klus. "We moeten resultaatgericht gaan werken", zegt hij op de clubwebsite van Schalke. "Ik wil de ambitie van de spelers elke seconde voelen. We hebben een positieve instelling in en rond het team nodig om weer succesvol te zijn. Ik zal alles geven zodat we samen ons doel kunnen bereiken."

 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen