Midtsjø stuurt AZ: "Nu meer verantwoordelijkheid"

27 december 2020, 12:13

Fredrik Midtsjø sluit zondagmiddag met AZ een bewogen kalenderjaar af. Met de Alkmaarders was hij vorig seizoen hard op weg naar de titel, maar door het coronavirus werd de competitie geschrapt. Dit seizoen begon zijn ploeg wisselvallig en werd Arne Slot ontslagen, maar heeft AZ inmiddels de smaak uitstekend te pakken. De Noor hoopt zijn ploeg meer bij de hand te kunnen nemen.

Midtsjø geldt als een van de meest belangrijke spelers van AZ. De 27-jarige middenvelder verkeert echter nog vaak op de achtergrond. "Ik ben niet de speler die veel praat in de kleedkamer. Uiteraard verandert mijn rol in de loop der jaren. Door mijn ervaring neem ik nu ook meer verantwoordelijkheid." Midtsjø bestiert het Alkmaarse middenveld met Teun Koopmeiners, de aanvoerder van de ploeg.

"De jongere spelers verwachten ook dat je meer verantwoordelijkheid neemt", vervolgt de Noor, die de feestdagen zonder zijn familie moest vieren. "Normaal gesproken gaan we naar Noorwegen om Kerst te vieren met onze families. Nu facetimen we met m'n ouders, dat doen we anders ook om het contact te onderhouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen