Arsenal veegt vloer aan met Chelsea in derby en wint weer eens

26 december 2020, 20:22

Na weken van mineurstemming heeft Arsenal eindelijk weer eens een goed resultaat geboekt. De ploeg van Mikel Arteta was in de Londen Derby met ruime cijfers te sterk voor Chelsea: 3-1. Daarmee speelde het noodlijdende Arsenal na weken zonder succes een hoop chagrijn van zich af. Chelsea sloot de kerstdagen daarentegen in mineur af.

Misschien wordt er over een paar weken wel gesproken over het begin van de Arsenal-opstand, tot stand gekomen op Tweede Kerstdag. De zwaar bekritiseerde coach Mikel Arteta besloot het beste cadeau voor het laatst te bewaren en toverde eindelijk weer eens een lach op het gezicht van Arsenal-supporters. De Londenaren boekten zaterdagavond de eerste Premier League-zege in acht duels.

Met een overwinning in de Londen Derby kon de geweldige vorm niet op een beter moment komen. Chelsea was op voorhand ook zonder de geblesseerde Hakim Ziyech duidelijk favoriet, maar kwam er bedrogen uit. De manschappen van Frank Lampard waren onmachtig in het Emirates Stadium: veelzeggend is het feit dat de topclub pas na 85 minuten spelen voor het eerst tussen de palen schoot.

Dat deed Arsenal wél, zelfs driemaal met succes. The Gunners kwamen na 34 minuten op voorsprong via Alexandre Lacazette, die een strafschop tegen de touwen schoot. De hoogtepunten van de wedstrijd kwamen echter van de voeten van Granit Xhaka en Buyako Saka. Xhaka krulde kort voor rust een vrije trap over de muur, waarna Saka de wedstrijd besliste door vanaf de zijkant fraai raak te schieten. De late tegentreffer van Tammy Abraham kon daar geen verandering in brengen. Jorginho faalde in extremis nog de spanning terug te brengen vanaf elf meter. Daarmee steeg Arsenal één plekje: de Londenaren staan nu veertiende. Stadgenoot Chelsea zakte door de zege naar plaats zes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen