Galatasaray van Donk wint 'topper' en pakt koppositie

26 december 2020, 18:55

Galatasaray heeft op Tweede Kerstdag uitstekende zaken gedaan in strijd om de Turkse landstitel. Met een zege in de topper tegen Trabzonspor heroverde de topclub uit Istanbul de koppositie, die het even kwijt was aan Alanyaspor. Met de overwinning dompelde Galatasaray Trabzonspor nóg dieper in rouw.

Galatasaray staat na veertien speelronden op 29 punten, twee meer dan voornaamste concurrent Alanyaspor. Gala won op bezoek bij Trabzonspor dankzij treffers van Arda Turan en Ogulcan Caglayan. Bij de ploeg uit Istanbul stond Ryan Donk zoals gewoonlijk in het hart van de defensie. Hij vormde de achterhoede onder meer met ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui. Ryan Babel ontbrak met rugklachten.

Trabzonspor, waar voormalig Feyenoorder Edgar Ié een basisplaats had, werd afgelopen seizoen nog kampioen van de Süper Lig. Dit jaar gaat het de ploeg van Bilal Basacikoglu, die niet bij de selectie zat, beduidend minder af. Trabzonspor bezet momenteel de negende plaats, al bedraagt het gat met koploper Galatasaray 'slechts' negen punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen