'Hereniging Memphis en Koeman verder weg dan ooit'

26 december 2020, 17:08

Het is nog allerminst zeker dat Memphis Depay in de winterstop de overstap naar FC Barcelona maakt. In de zomer maakten zowel hij als trainer Ronald Koeman er geen geheim van een nieuwe samenwerking wel te zien zitten, maar tot een transfer kwam het toen niet. Het plan was dat Barça in de winter opnieuw aan zou kloppen, maar het aantrekken van Memphis lijkt op dit moment 'verder weg dan ooit'.

Dat schreef althans het Spaanse Sport zaterdag. Volgens het medium bestaan er bij de clubs twijfels over de aankoop, omdat een aanvallende versterking voor Barça geen noodzaak is. Zo wordt Martin Braithwaite steeds belangrijker, maakt Pedri indruk, is Ousmane Dembélé herstellende van zijn hamstringblessure en is ook Ansu Fati bij terugkeer van zijn blessure een prominente optie. De komst van Memphis is niet honderd procent uitgesloten, maar de prioriteiten van de Catalanen liggen op andere posities.

De komst van Memphis zou een grotere kans van slagen krijgen, als er eerst een aanvaller vertrekt uit Camp Nou. Lange tijd leek dat aan de orde voor Martin Braithwaite, maar de Deen wilde zelf niet vertrekken en kan sinds kort bovendien rekenen op vertrouwen van Ronald Koeman. Een andere optie is Ousmane Dembélé. De geblesseerde aanvaller wil zijn in 2022 aflopende contract bij Barcelona niet verlengen en dus zou een vertrek uitkomst kunnen bieden. Afgelopen zomer was Dembélé al een van de namen op het lijstje van Manchester United, maar van een transfer kwam het toen niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen