Rashford en Fernandes zetten bijzondere statistieken neer

26 december 2020, 16:49

Marcus Rashford en Bruno Fernandes scoorden zaterdagmiddag beiden een belangrijke treffer namens Manchester United, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Leicester City. Niet alleen voor het resultaat waren hun treffers belangrijk. Na afloop regende het op social media statistieken over het tweetal. 

Te beginnen met Marcus Rashford, die dit seizoen tot dusver voor zes treffers tekende. Zijn openingstreffer tegen Leicester City was de vijftigste Premier League-goal van de pas 23 jaar en 56 dagen oude aanvaller. Slechts zes spelers waren jonger toen ze dat aantal bereikten. Het gaat om Michael Owen (20 jaar en 251 dagen), Robbie Fowler (20 jaar en 255 dagen), Wayne Rooney (21 jaar en 54 dagen), Romelu Lukaku (22 jaar en 192 dagen), Cristiano Ronaldo (22 jaar en 340 dagen) en Harry Kane (23 jaar en 34 dagen).

Lees ook: Punt voor Leicester en United in vermakelijke Boxing Day-opener

Bruno Fernandes is de enige speler die dit seizoen vaker scoorde dan Rashford. Dit seizoen staat de middenvelder na veertien Premier League-wedstrijden al op tien treffers en zes assists. Die cijfers worden nog indrukwekkender als gekeken wordt naar het afgelopen kalenderjaar. Met achttien goals en dertien assists was hij in totaal bij 31 doelpunten betrokken in 28 wedstrijden. Geen enkele speler in de Premier League was bij meer doelpunten betrokken. Sterker nog: alleen Robert Lewandowski (35) en Lionel Messi (34) waren in de grote competities bij meer doelpunten betrokken sinds Bruno Fernandes in februari zijn debuut maakte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen