Lang loodst Club Brugge met goals en assist langs Eupen

26 december 2020, 15:52

In de week waarin bekend werd dat Bas Dost Club Brugge de tweede seizoenshelft zal komen versterken, was het een andere Nederlander die zich tegen Eupen liet gelden. De Belgische koploper won de wedstrijd zaterdagmiddag met 3-0 door twee goals en een assist van Noa Lang. Daarmee gaat Club Brugge definitief als nummer 1 het nieuwe jaar in, boven het Genk van John van den Brom.

Zes sterke minuten had Noa Lang nodig om zich tot man van de wedstrijd te kronen. In de 52e minuut was het voor de eerste keer raak. In de omschakeling kreeg hij de bal in de loop mee, kon hij doorlopen richting het doel en wipte hij de bal over de keeper heen het goal in. Zes minuten later verdubbelde de Ajax-huurling de voorsprong. Opnieuw was Club Brugge er in de counter snel uit. Dit keer kopte Charles de Ketelaere de bal richting Lang, die dit keer goed de hoek in schoot: 2-0.

Een hattrick werd het niet, maar ook bij de laatste goal speelde Lang een belangrijke rol. Met een hakbal stelde hij invaller David Okereke in staat de 3-0 binnen te schieten. Dat terwijl Club Brugge enkele minuten eerder met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Hans Vanaken. In de problemen kwam het allerminst en een publiekswissel in de 85e minuut was het logische gevolg van Langs optreden. Club Brugge - bij wie ook Ruud Vormer negentig minuten op het veld stond - won met 3-0 en neemt daarmee vijf punten afstand van Genk, dat wel nog twee wedstrijden tegoed heeft. In het restant van dit kalenderjaar kan de ploeg in ieder geval niet meer in gehaald worden.